Novi Sad
23.10.2014.
10:22 > 11:00
Roditelji koji su u poslednje dve nedelje vodili decu kod lekara u Dom zdravlja na Limanu čekali su po nekoliko sati na pregled.
  • PETRA DJUKIC

    26.02.2018 11:01
    ophodjenje doktora prema pacij
    ma ostali su oni sto nece da rade ,kad odete po uput kazu cekajte neznamo dalicemo vas primiti...i ti naravno cekas........onda dodje zena sto svercuje robu,pa ostane 50 minuta pa onda dodje poznanica koja prodaje kozmetiku pa i druge doktorice dodju u istu ordinaciju ,to je onda smeh cirkus,kao da su zaboravili da su na poslu a ne kuci ...i tako i ona ostane dobar sat tako da doktorica za dva sata primi 1 pacijenta i 2. privatne posete e to je ostalo u srbiji......nazalost....
  • Jaca

    26.10.2014 10:36
    skorasnje iskustvo
    Zbog ogromne guzve u Limanskom domu zdravlja,sa bebom od 7 meseci i temperaturm 40 otišla sam kod privatnog lekara, dr. je pedijatar ali očigledno nema iskustva sa bebama pa nas je u panici poslala u decju hitnu , gde su nas pod sumnjom da beba ima urinarnu smestili na odeljenje , da ne bi gubili vreme bebi su dali jak antibiotik a predhodno je jos jednom uzeli urin na analizu, za 1,5 dan stizu rezultati da beba nema bakterija u urinu i da je izgleda prvi
    nalaz bio neka greska i ako ne zelim da cekam da se sve analize ponove za 2-3 dana ( pošto pada vikend),i da vidim sta cu sa antibioticima , jer oni nemogu da prekinu prepisanu terapiju , predlog doktorice je bio da potpišem da izlazim i z bolnice pošto je beba odlično ,jer predstoji vikend, potpisla sam i dobila savet da se javim u dom zdravlja svojoj lekarki, poslala sam muza da vidi sta i kako , ona je bila jako ljuta zbog nase odluke i gotovo ga je izbacila iz ordinacije i naravno nije pregledala bebu ,sve se dobro zavrsilo odlaskom kod divne privatne lekarke .....
  • Ozlojedjena mama

    26.10.2014 10:34
    Dokle vise da nam se sa decom igraju nadri lekari
    Evo ja postavljam pitanje, kada ce javne i odgovorne sluzbe da kontrolisu rad pedijatara?

    Po kom osnovu mogu da lece decu bez potrebnih analiza. Kad sam ja bila dete, cim se razbolis, odmah dajes urin, briseve, krv ako ima potrebe, a sad prepisuju kojekakve lekove bez potrebnih analiza. Tako da sa jedne strane punis dzepove farmaceutskih kompanija kada kupujes cesto bespotrebne lekove, a sa druge ako hoces pravi tretman za dete, moras da ides kod privatnog lekara, pa njima da placas. Za cega sluzi onda socijalno koje placamo?!
  • Sofija

    26.10.2014 10:33
    Oterali su sve poštene lekarke sa tog odeljenja. Na šta su spali kada je na mesto šefa odeljenja pedijatrije došla neka nova, umesto divne lekarku i dame gos. Vesne Vuleković. ...
  • 26.10.2014 10:31
    ja sam za nedelju dana vodila dete 5 puta i na kraju sam dete odvela u hitnu, i tamo su ga pregledali i dali mi uput sa kojim je doktorica morala da ga pregleda,, i rekla mi je kontrola za pet dana.. i onda sam ga tri dana vodila na kontrolu i treci dan kad je primljen nije ga ni pregledala samo je rekla zdrav je on.. moze da ide.. zato sam doktorku prijavila i prebacila karton u drugu ambulantu!!!
  • optimista sa iskustvom

    26.10.2014 08:16
    biće bolje
    Strpite se dve godine, pa će biti bolje, a možda i neće.
  • nole

    26.10.2014 08:02
    gde ste dosada?
    Zato odrasle pacijente noću u Vršačkoj ambulanti pregledaju pedijatri !!
  • Majka

    25.10.2014 19:51
    Povrsni i nadmeni
    Uslovi u domu zdravlja nisu na visokom nivou to je tacno, ali sigurno da ambijent u ordinaciji poprilicno zavisi i od samih lekara. Ako su lekari uredni kod kuce sigurno ce im i ordinacije biti uredne. Roditelji osvrnite se na higijenu i ambijent u samoj ordinaciji! Kad ste poslednji put videli da je lekar oprao ruke? Situacija je realno porazavajuca.. Ja sam u svoju kancelariju ulozila puno truda da je ulepsam za sebe i druge i sve naravno od svojih novaca. Spremacice redovno podsecam i ucim kako da mi odrzavaju prostor..
    Svi koji posteno rade danas imaju jako puno posla pa tako i lekari. Kako god bilo, lekarska etika ne dozvoljava povrsnost i inat. Odabrali su da lece ljude i moraju da daju svoj maksimum. Neka se samo prisete sta su imali na umu kada su upisivali medicinu.. novac ili zelju da lece i pomazu bolesnima?.. i dobice odgovor na svoje nezadovoljstvo.. A molim lekare da ne ucestvuju u ovim komentarima i da ne staju u svoju odbranu pod laznim imenima navodno zadovoljnih pacijenata.. Neka se bar toliko uzdrze!
  • 25.10.2014 15:50
    JA
    U ambulanti na Limanu rade najbolji lekari na svetu.
    A šef je Najbolja doktorka na svetu!
    I svi pacijenti su prezadovoljni.
  • Mama sa Novog naselja

    24.10.2014 16:03
    Ima svetlih primera
    Toplo preporucujem dr Milenu Zelenovic koja radi u dispanzeru na Novom naselju. Mi smo od septembra u skoloskom i patim za dr Zelenovic.
  • prpa

    24.10.2014 11:02
    bato
    I ja se slažem da nam nikada nije bilo bolje, a posebno u zdravstvu. Tu nam je skoro sve super.
  • Petrić

    24.10.2014 10:38
    taja
    Ja mislim da je stanje u našem zdravstvu fantastično, i da je u našim Domovima zdravlja stanje bolje nego ikada.
    To je moje iskustvo, i evo kao otac jednog mališana, moram da demantujem sve zlonamernike koji kao ovde misle da tu ima nešto da se popravlja. Ne treba ništa da se menja, baš naprotiv, ostanite takvi kakvi ste...

    Siguran sam, takođe, da će ubuduće oni privatni lekari koji deru naše roditelje visokim cenam pregleda za decu, imati sve manje posla, a da će naši Domovi zdravlja opet dobiti onaj ugled u javnosti koji im, sigurno je, sa pravom pripada.
  • Ja

    24.10.2014 10:30
    Vasa Stajic - najbolji
    Zato je u vasa Stajic sve organizovano i doktorke su super, medicinske sestre takodje....
  • 24.10.2014 09:40
    KOMENTAR DA SE ZAMISLITE PONOVO
    Značenje reči Pacijent je doslovno Strpljiv.
    Pacijenti su deca, ali i njihovi Roditelji.
    Ovaj "Insajder" daje svoj komentar, sa ljudskim pravom.
    Molim sve koji se osećaju pežorativno da sami sebi objasne zašto je to? Ima li to veze sa bilo kojom ambulantom ili pak sa nekim drugim pojavama u društvu.
    Još jednom da ponovim, a i zamolim i autora sramnog naslova da sagledate činjenicu da kroz Ambulantu na Limanu prolazi dnevno 300 pacijenata.
    Nedeljno 1500.
    Mesečno 6000.
    Hvala, na strpljenju!
  • Sanja

    24.10.2014 09:20
    isfrustrirana
    Ja se kao roditelj zahvaljujem radiju 021 što je pokrenuo ovu temu. Usluga u Domovima zdravlja je zaista sve gora. Vrlo često sam i sama zbog toga bila primorana da koristim usluge privatnih lekara.
    Takođe svesna sam i da lekari rade u nemogućim uslovima, sa povećanim obimom posla, a manjim platama, i bez prava na prigovor... To sve dobro znam, jer bez obzira gde ljudi danas rade, moraju da budu srećni što uopšte rade.

    Da ovi komentari ne pogađaju verovatno ne bi smo dobijali i interesantne insajderske komentare izvesnog Anonimusa koji proziva roditelje zbog komentarisanja i ISFRUSTRIRANOSTI i daje nam ekskluzivne podatke o broju Doktora i Pacijenata i sl...
    ... I preporučuje da Roditelji između ostalog "napoje svoju decu" i "daju Lek" svojoj deci...

    Ako zanemarimo upotrebu termina koja nisu primerena za ljude, osim kada se upotrebljavaju u pežorativnom smislu. Davanje leka, bar ja kao roditelj savesno obavljam ali ipak nisam kao dipl. ing. kvalifikovana da samostalno odredim dijagnozu i prema tome terapiju.
  • Mama

    24.10.2014 09:19
    Javna pohvala za predskolsko na Novom naselju, sve sestre i posebno dr Milenu Zelenovic! Hvala
  • 24.10.2014 08:54
    KOMENTAR DA SE SVI ZAMISLITE
    Svi ovi roditelji koji imaju mnogo vremena pa pišu komentare,mogli bi najpre da se pozabave negovanjem svoje obolele dece, pre nego što smisle da potrče kod lekara. Najpre da izmere temperaturu, napoje i nahrane dete, daju lek...
    To već spada u ličnu kulturu i zdravstvenu prosvećenost. Umesto što gube ovde vreme šaljući komentare, koji neće koristiti ničemu, osim da se vidi da su se namerili da neke lekare koje su imenovali stave na sramni stub. Potpuno je oprečno zdravom razumu da se zbog troje isfrustriranih roditelja zanemari činjenica da kroz ambulantu na Limanu prolazi na dečijem i školskom odeljenju po 40 dece prosečno i svakodnevno po lekaru. Trenutno ima 7 lekara, i ukupni broj dece, shvatite da je oko 300 dnevno.Da li se iko zapitao: Kako je tim lekarima?
    Naravno da nije. Zato što u ovoj zemlji moral više ne postoji.
  • 24.10.2014 08:16
    normalno
    Zar u celoj Srbiji nije deficit pedijatara, anesteziologa, radiologa... Svako ko je završio specijalizaciju otišao je iz ove zemlje da radi za normalnu platu. Naravno da je normalno da se čeka uvek se i čekalo. Pogotovo od kada su uvedena zakazivanja. Pre je bilo čekanja ali taj dan budeš pregledan a sad ne čekaš a zakažu ti pregled za dve nedelje (to nije čekanje)ako imaš sreće.
  • Seka

    24.10.2014 06:55
    Sestro brate
    "Ako dolaziš kod lekara, onda treba da budeš svestan da moraš i da čekaš."

    Jel ovo cinizam, namerna zamena teza ili odsustvo razumevanja stvari...
    Dakle, načelnice draga, kada doktorica koja treba da pregleda decu dođe ujutro i svima u čekaonici jasno i glasno saopšti da danas neće moći nikoga da primi. Ponavljam NIKOGA. Onda ne postoji bilo kakva izvesnost da vredi čekati. I onda vidite da iz čekaonice ipak niko ne ide i čekate i onda doktorica ipak primi nekog svog i onda opet pauza i td... Dakle, nije problem da se sačeka red, kada bi bar postojao neki red, neka pravila ponašanja, pa da svi znamo gde nam je mesto i sl... Čekali bi mi.

    Međutim, lično sam se prošle nedelje takođe uverila, da takav odnos prema pcijentima stvara nervozu i među roditeljima u čekaonici, koji su i onako nervozni jer moraju da odsustvuju sa posla (tamo baš vole kada ne dođete ne posao odma gledaju kako da vas zamene-trajno), zatim dete vam je bolesno, pa je i to razlog za nervozu. Dakle, odsustvo elementarnog reda dovodi do toga da roditelji u čekaonici izgledaju kao na startnoj liniji. Jednom rečju sramota...
    A posebno je sramota da sa bebama od nekoliko nedelje radi doktor koji je neposredno pre toga preledao dete koje imatešku upalu- ovu ili onu. Još jenom sramota.

    Inače, doktori i sestre su dobri, daju u profesionalnom smislu sve od sebe. E sad, kao i drugde, ima ih i ovakvih i onakvih. Ali problem je pre svega u organizaciji posla
  • eli

    24.10.2014 06:12
    @MGM
    Samo da se pridružim pohvalama za dr Rašajski i sestru Rajnu. Moje dete je veliko, i krenuli smo kod doktorke u školskom. Kad su je prebacili na predškolsko, ona je nastavila da prima svoje pacijente iz školskog, naravno, tek kad završi sa malima. Više nismo kod nje zato što je bilo bez veze da joj oduzimamo vreme u gužvi, ali toplo preporučujem dr Rašajski zbog svega što kao lekar i kao čovek daje pacijentima.
  • ja

    24.10.2014 05:11
    nase zdrvastvo je u katastrofalnom stanju...sto drzavno sto privatno...i mi smo dugo odbijali da idemo privatno ali cekanje nas je uputilo ka privatniku..mada to je sve ista prica...i privatnik gleda da zaradi sto vise, vise dece primi..i to je ok...i verovatno je ok za 90% roditelja..a nekako moja deca su uvek u onih 10%..gde je uvek nesto vanstandardno..i gde se uvek nesto iskomplikuje...evo upravo se dvoumim sta da radimo da li da menjamo privatnika dr ili da se okrenemo drzavnom pedijatru..lepo nismo pametni..
  • Poenta

    24.10.2014 04:45
    price
    je da imamo mnogo lekara a malo specijalista. Mislim da nema potrebe objasnjavati razliku.

    Posledice ce tek da se osete, s obzirom da je prosek godina specijalista preko 50, sto znaci da ce vecina za koju godinu u penziju, a da mlade nece imato ni ko da obucava.
  • Za mamu

    23.10.2014 20:12
    Drzavna sluzba
    Odusevljena sam Vasom preciznoscu!!! Sigurno ste lupali recke po zidu svaki put kad vidite vaspitacicu. Molim Vas, da nas obavestite do koje ste cifre stigli na polugodistu i na kraju skolske godine. Sto se tice toga sta je dete jelo, u svakom vrticu imate istaknut jelovnik. Koliko shvatam, Vase dete je uzrasta 1-2 godine, pa bih rekla da sta god da je to dete jelo u 13h (kad je rucak u PU), Vi svakako treba da mu pripremite zdrav i ukusan obrok u 16:30 (kada ga ,po Vasim recima, dovedete kuci).
    A da ne zaboravim, u NS imate dovoljno privatnih vrtica,predpostavljam da bi Vase primedbe i sugestije shvatili mnogo ozbiljnije nego ove "neodgovorne vaspitacice".Istina, malo su skuplji, ali Vi zvucite kao osoba kojoj ni jedna zrtva nije velika kada je njeno dete u pitanju.
    Srdacan pozdrav

    p.s. Izvinite, u kojoj sluzbi i koliko sati dnevno Vi radite? U 13h citate novine i saljete komentare. Bas zanimljivo!
  • 23.10.2014 19:55
    Katastrofa, nazalost, situacija je u svim sluzbama ista...Pre neki dan sam cekao 3 i po sata (nisam imao zakazano, hitno mi je trebao uput, dakle ni 2 minuta posla), da bi u medjuvremenu lekarka primila sve koji su dosli posle mene, a takodje nisu bili zakazani (neki bolesni, neki ne), valjda po principu "a ovaj je stari pacijent, znam i njega i porodicu, aj njega, a onaj novi nek ceka". Jednom se skoro i zabunila pa me prozvala, da bi se ipak predomislila i prozvala drugog...Na kraju nisam ni docekao red.

    Pre nekoliko meseci, kod iste lekarke, dosao sam, takodje bez zakazivanja, ali ovaj put sa temperaturom 40 i nateklih zlezda kao da sam progutao jabuku. Cekao sam 4 i po sata...Sramota je sta i kako lekari rade, obzirom da im je 90% posla da pisu razne upute i recepte. Kad udje stari pacijent, pola sata je unutra, a kroz vrata se cesto cuju prijatni razgovori, a bolesni neka cekaju, ko ih sisa. U proteklih 15 godina, ni jednom nisam otisao kod lekara a da me nije uputila nekom specijalisti, da ne bi, ne daj boze, ona morala da me leci...
  • MGM

    23.10.2014 18:46
    A odgovoran je ko...?
    Ove nedelje smo se uverili u haotičnu situaciju na pomenutom odeljenju. Međutim, krivicu za odsustvo zdravorazumske organizacije svakako ne pripisujemo lekarima. Teško je poverovati da jedan radni dan pedijatra izgleda toliko haotično,najpre uz rad sa bolesnom decom, zatim u savetovalištu sa zakazanim terminima, pa zatim ponovo sa bolesnom decom na samom kraju radnog vremena. Sa takvim besmislenim rasporedom i talasom virusnih infekcija kod predškolske dece, gužve i nezadovoljstvo su neminovni.
    Međutim, naša doktorka se i ovoga puta u potpunosti posvetila našem detetu, staložena i profesionalna, strpljiva i ljubazna.
    Iako jesmo u mogućnosti da priuštimo odlazak kod privatnog lekara, radije dolazimo kod nje, spremni na nešto duže čekanje, upravo zbog načina na koj se ophodi prema detetu, a i nama.
    Sve pohvale za našu dr Rašajski, i takođe veoma ljubaznu sestru Rajnu, koja i sama vrlo efikasno obavlja svoj posao
  • 23.10.2014 18:26
    Novi, pozitivno misljenje dolazi po zasluzi. Zamisli se zbog cega ga nema. Mozda je resenje da ne dolazite na posao. A da vam platu salju kuci.
  • Realan

    23.10.2014 18:09
    pogresne optuzbe
    Ljudi shvatite vec jednom,nisu zdravstveni radnici krivi za ovakav haos.Nisu oni izmislili col centar i zakazivanje,svako normalan zna da se ne moze predvideti kada ce se ko razboleti.Nisu to racuni i plate pa se zna dva puta u mesecu ce biti guzva.Najlakse je iskaliti sav bes i nezadovoljstvo na neduzne.Sto se tice ljubaznosti,nisu ni oni svi isti i oni su ljudi i oni imaju sve probleme sa kojim i vi dolazite.Ne zelim da ih branim ali ne zasluzuju ni da ih osudjujem.Samo mi je u isto vreme zao i njih i pacijenata ali VLADA za to ne mari.
  • Meni se

    23.10.2014 17:41
    čini
    Meni se čini da to nije samo trenutna situacija već situacija koja traje i traje... Godinama smo vodili dete u Rumenačku gde je svee uigrano, nema sujete i bolesnu decu prima lekar koji je u smeni... Od kada nam se dr. preselila na Liman, a i mi za njom jer sada tu pripadamo, nama se odlzak kod lekara oduži i na dva dana. Ako nije naš lekar u smeni, ljubazno nas upute kući i kažu da dođemo ujutru ili sutra popodne kada radi naša dr. ... I nemate pojma koliko nam je drago što smo konačno prešli na školsko gde sve ide ko po loju....Čekanje do pola sata i to je to.... i u svakom momentu rade dva lekara....
  • Kaćunčica

    23.10.2014 17:38
    Nije privremena situacija
    Ovo definitivno nije privremena situacija jer je ovako i još gore bilo čitavo leto. Samo jedna dr pokriva i savetovalište i bolsnu predškolsku decu.
    Svaka čast tim sestrama i doktoricama, ali trebalo bi da ih je tri puta toliko...
  • Novi

    23.10.2014 17:26
    Sad
    hajde za promenu administratori i komentatori navedite i neke pozitivne primere lekara u domu zdravlja liman , nije valjda da ih nema?
  • prosrb

    23.10.2014 16:37
    e sad kad procitam ovakve stvari bas mi je drago sto ce da im smanje plate.Prvo to nisam podrzavao ali kada procitam ovakve tekstove odmah mi je jasno zasto im treba smanjiti platu.
  • moi

    23.10.2014 16:27
    i samo ja
    ako bi uzeli prosek koliko doktora po broju stanovnika i koliko ljudi u JPovima...treba 300% doktora da se zaposli....
  • 23.10.2014 16:15
    E, a sada da cujete kako je u decijoj bolnice. Verujte, i mi zaposleni se krstimo na organizaciju. Po odeljenima dobijamo dopise sa naslovom Misija i vizija. Da, dobro ste procitali. Da nastavim, misije i vizije, strateski planovi, operativni planovi, akreditacije ...a pregledi kod pojedinih specijalista se cekaju 5-6 meseci. Jebo ih nivo kada pacijent treba pola godine da ceka na pregled. Bruka za Institut.
  • 23.10.2014 15:27
    obratite se vučiću zato što nedaju da se zaposli još lekara, fale i u hitnom prijemnom
  • @Ivana - ...

    23.10.2014 14:35
    Potreban je IQ u nizem proseku da bi se znalo da nacelnica nekog odeljenja ne moze nikog da zaposli, da nema nikakav uticaj na sistematizaciju u svom kolektivu kojim nacelnikuje, i da sve sto moze je da salje dopise ministarstvu zdravlja da joj fale lekari. IQ u nivou nizeg proseka je ocigledno nedostizan mnogim citaocima.
  • Vasa

    23.10.2014 13:52
    Za tu platu sto zaradjuju...
    ...i ovo sto rade je previse. Stalno nesto imate protiv lekara, sudija, drzavne uprave...Podrzavate da im se skinu plate i posle kukate. Lepo kod privatnika i uzivajte kako ste pametni sa vasom srednjom skolom.
  • Brus Vilis

    23.10.2014 13:32
    Sve ispovesti roditelja su istinite. I ja sam pre nedelju dana izvisio u limanskom Domu zdravlja. Nikad ne počinju da rade pre 15 do 8, svakodnevno upadaju trgovački putnici koji nude lekarima saradnju i nove lekove, ne znaš nikad kad tvoj lekar radi u savetovalištu, a kad s bolesnom decom, kao da ti možeš detetu reći: "Zlato tatino, nemoj se danas razboleti, danas teta leči bebe, sutra je okej, sutra se skljokaj od temperature." A da ne ističem sad tradicionalnu nadrkanost i neljubaznost lekara.

    Onda sam se pokupio i otišao kod privatnog lekara. Hiljadu dinara košta pregled.

    Ipak, red je da pohvalim medicinske sestre. One su zaista vredne i predusretljive.
  • Jedna majka

    23.10.2014 13:17
    Istina
    Mogu da potvrdim da je sve tacno i mnogo gore nego sto pise. Prosle nedelje posle podne je radio po jedan lekar, i to svaki dan drugi lekar, iz drugog doma zdravlja. Jedna doktorka je na bolovanju ceo oktobar, druga je presla u drugi dom zdravlja. Guzve se stvaraju i kad rade dva lekara u smeni, a zamislite kako izgleda kad radi samo jedan. A narocito ako taj lekar radi i u savetovalistu. Ono sto je vazno je da ne mogu da kazem nista lose ni o lekarima ni o sestrama u Limanskom predskolskom, problem je na organizacionom nivou.
  • Nautilus

    23.10.2014 13:13
    Konacno..
    .. da neko u javnosti bar pomene na ovaj problem.. Ima toga puno da se zameri za organizaciju i strucnost na ovom odeljenju. Ne znam za bolje iskustvo, a ja sam licno jako nezadovoljna sa tretmanom svoje dece.
  • 23.10.2014 12:58
    Sa ovako produktivnom ekonomijom ostaće se bez lekara. Uostalom mnogi od nas su omatorili a da kod pedijatara nisu išli.Ne sleduje sa takvim nacionalnim dohotkom pedijatar ili neki drugi specijalista, pogotovu za jednostavne stvari. Mi smo školovali i gajili političare, a doktoresmo rasterali.
  • pacijent

    23.10.2014 12:53
    Na dao nikom bog da ima posla sa nasim lekarima ( cast izuzecima ) .
  • Prle

    23.10.2014 12:51
    Pitanje
    Jedna doktorka je bolesna. OK. A doktorka Slađana Jovanović?
    Ona je u svom tom haosu napredovala i iz Doma zdravlja na Limanu (gde fali pedijatara) otišla za načelnika u pedijatrije u domu Vasa Stajić.

    Napredovanje je priorite i to se valjda ne sme propustiti. A deca, ona su žilava...

  • Dule Pacov

    23.10.2014 12:44
    Dr Mengele
    U tom Domu zdravlja vlada rasulo i haos, lekari rade šta hoće, sestre se kikoću i šuruju sa muškim sestrama, pacijente ne poštuju, a da ne kažem kakve još protivzakonite radnje tu obavljaju. Pozivam nadležnu inspekciju i etičke odbore da ispitaju gruba kršenja kodeksa profesionalne etike u ovoj ustanovi.
  • alxxl

    23.10.2014 11:46
    lekari
    kao prvo, ja imam jako lepo mišljenje o izabranoj lekarki koja prima moju decu (sin i ćerka). veoma savesna, prijatna ali i odlučna i konkretna (što nije uvek prijatno roditelju, ali to je već druga stvar). novo naselje.

    imam dugo iskustvo i u dečjoj bolnici (nažalost), gde opet vlada pravilo: kako se vi ponašate prema osoblju, tako će se i oni ponašati prema vama. (godinu dana svakog meseca po 2 nedelje sa sinom, 11 transfuzija; sa ćerkom 3 meseca od toga pola na intenzivnoj). imam samo reči pohvale - ali to se odnosi na ljude. ne na ustanovu.

    zdravstveni sistem je sasvim nešto drugo. ne pada mi na pamet, da kada je dete bolesno, vodim ga/je kod lekara; da li bi vi želeli bez snage, volje, oznojani, sa temperaturom, okruženi košmarima, bezvoljno čekati satima u nepogodnim uslovima da bi vas neko pregledao? da li ste pogledali u oči bolesnog deteta?

    treba to drugačije rešiti, za kontrole itd. to ni nije problem, ali za bolesne - to je pakao čemu ne treba prepustiti dete.



  • Anonimus

    23.10.2014 11:34
    Drugim rečima nama ni crni srednji vek nije ravna...
  • Odgovor

    23.10.2014 11:15
    Ivani
    Ivana, načelnica je mislila da nema dovoljno partijskih kadrova koji su školovani da budu lekari.
  • 23.10.2014 11:14
    Šta će vam deca?
  • jamajka

    23.10.2014 11:08
    uvek je tako bilo
    u novosadskim ambulantama, a i dalje je tako. Imam dva deteta, od 15 i 11 godina, vekove sam provela čekajući pregled kod pedijatra, koji onda da uput pa satima čekate kod specijaliste, pa onda nazad kod pedijatra...takva situacija traje godinama i ne vidim da oni žele da se to promeni. Kada roditelji pobesne, vode decu kod privatnog lekara, a lekari iz DZ tapšu - njima manje posla.
  • Mama

    23.10.2014 11:01
    Državna služba
    Ista situacija sa DZ na Detelinari.
    Par ok lekara koji otpadaju od posla pošto ima puno pacijenata, ali neke sesetre neobaveštene. Ne znaju kad koji lekar radi. Čeka se po 3 sata na lekara. Mi pre par dana bili u DZ došli u 13.30 prešli u 17.00 iako je kontrolni pregled.
    Samo u DZ detelinara lekar primi uvek i kad niste njegov pacijent, bar tako radi naš izabrani lekar.

    Jedini problem po meni su direktori DZ koji ne znaju da organizuju rad ustanove.
    Te varijante radim od 7 do 13.30 sa po 30 min pauze znači da lekar radi smenu od 6 sati što je po meni bezobrazluk. Svi rade po 8 i više sati samo državna služba 6h.
    Opravdanje da su roditelji nerazumni me ostavlja bez reči, jer je svakom svoje dete najbitnije.
    A decu ne dovoditi sa temperaturom je isto van pameti. Ok ako je temperatura 37, ali ako je 39 i ne možete da je spustite paracetamolom, gde onda treba ići, kod frizera???

    Slična situacija je i sa Radosnim detinjstvom. Radno vreme je od 5.30 do 17.30. Odete da ostavite dete u 7 ujutru nema vaspitačica npr. mlađa jaslena grupa, vaspitačice iz drugih grupa primaju decu. Dođete po dete u 16h opet nema tih vaspitačica, predaju vam dete drugi ljudi, koji o dnevnim aktivnostima vašeg deteta nemaju pojma (šta je jelo , kako je spavalo, da li je plakalo i sl.). Svi bi da rade po 6 sati, a da primaju platu. U 2 meseca sam 6 puta zatekla vaspitačicu, stim da ih ima 3, i to zatičem samo jednu istu, jer izgleda samo ona hoće da radi.

    Svi znaju da filozofiraju, daju savete, pravdaju se...ali izgleda malo ko zna i hoće da radi (svaka čast pojedincima).

    Al najbolji su kad krenu da štrajkuju.
    Hajte malo u privatni sektor, da vidim hoćete li štrajkovati!
  • roditelj

    23.10.2014 10:55
    natalitet
    i onda ljudi mislite o natalitetu veoma lep primer drzave kako misli o svojim gradjanima
  • Ivana

    23.10.2014 10:43
    ...
    "načelnica Doma zdravlja kaže da se u poslednjih 20 godina nije školovano dovoljno lekara koji bi zamenili lekare koji su pred penzijom"...nacelnica malo da izadje iz kruga Doma zdravlja i da se informise koliko lekara ceka na birou?!
  • scul

    23.10.2014 10:42
    e bas i treba da im smanje plate...malo je 10 %
  • sasa

    23.10.2014 10:38
    ...
    Nazalost, ovo je slika nasih domova zdravlja. Pa onda i kada te prime, detetu odmah "preventivno" pisu AB i to potpuno pogresne, posto im je skupo da svaki put rade briseve sa antibiogramima.
    Resenje se namece da moramo svi decu da lecimo kod privatnih pedijatara, ali to je dosta skupo.
    Ja sam to tako resio sto sam uzeo Dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje placam 10 eura mesecno za dete, pa kad se razboli idem privatno. Nema cekanja medju ostalom bolesnom decom, nema jeftinijih lekova koje pokriva fond itd... Treba lepo da nam daju da sami raspolazemo sa zravstvenim osiguranjem, gde cemo da uplacujemo, pa da vidis kako bi bolje radili i u DZ.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna